Showholdet – spring, rytme & acro

Sæson 2023-2024

Er du god til springgymnastik, akrobatik eller dans og rytme, og vil du gerne være endnu bedre? Så er Showholdet det rette hold for dig.

Showholdet er et udtaget hold for gymnaster i alderen 10-20 år, der vil dyrke springgymnastik eller rytmegymnastik på højt niveau, kombineret med flot akrobatik Holdet træner hver tirsdag kl. 18.45 – 20.30 i Tølløse Hallen.

I løbet af sæsonen arbejder vi meget med videregående spring på både bane (airtrack pro), i minitrampolin og andre redskaber, samt med seje og seværdige rytmesekvenser og akrobatik på højt niveau. Det hele sættes sammen til et flot opvisningsprogram i slutningen af sæsonen, hvor vi drager ud og optræder til forskellige opvisninger og stævner rundt om på Sjælland og i nogle sæsoner til udlandet

Vælg mellem springgymnastik eller rytmegymnastik

Showholdet består af to grupper af gymnaster:  springgymnaster og rytmegymnaster. De to grupper træner både hver for sig og sammen undervejs i sæsonen. Du vil som gymnast derfor blive udfordret på mange forskellige måder inden for enten springgymnastik eller rytmegymnastik samtidig med, at vi sætter fokus på at skabe et godt fællesskab og mange sjove oplevelser sammen med hele holdet.

For at komme i betragtning til at gå på showholdet, skal man deltage i de to opstartstræninger ved sæsonstart.

Tirsdag den 29. august kl 18.45 – 20.30 i Tølløse Hallen

Tirsdag den 5. september kl. 18.45 – 20.30 i Tølløse Hallen

Efter sidste opstartstræning får man at vide, om man kan fortsætte på Showholdet eller ej.

Opstartstræningerne er åbne for alle, der har et ønske om at prøve at træningen på Showholdet og lever op til de fleste af de krav, der stilles. Opstartstræningerne er også åbne for gymnaster, der er i tvivl om, hvorvidt de lever op til de krav, der stilles til hhv. rytmegymnaster og springgymnaster.

Tilmelding:

For at vi kan tilrettelægge opstartstræningerne bedst muligt i forhold til antal gymnaster og trænere, skal gymnaster, der gerne vil komme til de åbne træninger tilmeldes, forud for træningen.

Tilmeldingen foregår ved at gymnasten, eller gymnastens forældre, sender en e-mail til springinstruktør Linda Svenstrup Munk (springgymnaster) eller til rytmeinstruktør Stina Møller Jensen (rytmegymnaster)

Stina Møller Jensen: stinamjensen@live.dk, mobil: 51893885
Linda Svenstrup Munk: linda.svenstrup.munk@gmail.com, mobil: 22 96 68 98

Husk, at det vigtigste ved opstartstræningerne er, at gymnasten viser, at han eller hun er indstillede på og motiverede for at lære det, der kræves og viser talent herfor. Vi forventer ikke, at man kan det hele på forhånd.

Kriterier for at komme på Showholdet

Alle gymnaster, som opfylder eller er tæt på at opfylde følgende krav, kan tilmelde sig opstartstræningerne med henblik på gå på holdet.

 1. Gymnasten skal helst som minimum fylde 11 år i løbet af 2023. Der er ingen øvre grænse – alle er velkomne – både mini-, junior- og seniorgymnaster. Gymnaster på 10 år kan undtagelsesvist blive udtaget til springgruppen, hvis de er særligt dygtige til enten spring eller akrobatik og kan begå sig på holdet på lige fod med de lidt ældre gymnaster.
 2. Gymnasten skal vise engagement i træningen og vise motivation for at dygtiggøre sig og lære nyt.
 3. Gymnasten skal prioritere at deltage i alle ekstratræninger og opvisninger på holdet.
 4. Gymnasten skal være indstillet på at dyrke styrketræning og andre former for træning derhjemme mellem træningerne med fokus på individuel udvikling. Dette aftales nærmere med trænerne.

Særlige krav til springgymnaster på Showholdet

Springgymnaster på Showholdet, skal kunne

 • stå på hænder uden modtagning i minimum frem par sekunder – gerne mere
  lave et pænt araberspring med en efterfølgende flikflak – helst ud i en køre – evt. med lidt modtagning i starten af sæsonen.
 • Lave et kraftspring uden modtagning (evt. med lidt modtagning i de første træninger)
 • Lave en forlæns salto selv i minitrampolinen
 • Lave en forlæns salto på springbanen (aitrack pro’en) uden alt for megen hjælp.

 

Særlige krav til rytmegymnaster på Showholdet

 • Gymnasten skal kunne følge lette og svære rytmiske takter og være indstillet på at bruge tid på at lære små sekvenser i forskellige rytmegenrer både til træning og derhjemme
 • Gymnasten skal kunne mestre forskellige rytmiske genrer og have stort gå-på-mod, når det kommer til at prøve nye genrer
 • Hvis gymnasten har kendskab til forskellige balance- og smidighedspositioner og mestrer dem, er det et stort plus men ikke et krav.

Showholdet har udover den daglige tirsdagstræning en lang række weekendtræninger bl.a. i springcentret og spejlsalen på Sorø Gymnastikefterskole og i Tølløse Hallen og andre steder. Disse træninger er med til at sikre, at gymnasterne bliver udfordret og får mulighed for udvikling, uanset hvilket niveau, de er på og, om de er på springholdet eller rytmeholdet. Vi forventer, at gymnaster på Showholdet prioriterer at deltage i disse træninger, for at kunne sætte fokus på samvær og fællesskab på holdet.

Har du spørgsmål vedr. showholdet, opvisninger eller udtagelsen for enten rytmegymnaster eller springgymnaster, kontakt instruktørerne

Holdleder og springinstruktør Linda Svenstrup Munk: linda.svenstrup.munk@gmail.com tlf. 22 96 68 98
Rytmeinstruktør Stina Møller Jensen: stinamjensen@live.dk, 51893885

Hjælpeinstruktører
– Rene Bro
– Lars Nørgaad
– Emila Lykke Andersen

 

Få besøg af Showholdet
Showholdet tager gerne ud til andre foreninger og arrangementer og laver opvisning fx ved en messer eller andre events. Opvisningerne koster et mindre beløb, som udelukkende går til holdets træninger, opvisninger og arrangementer. Er du interesseret i at få besøg af showholdet til en lokalopvisning, en messe, en workshop eller et andet arrangement, er du meget velkommen til at kontakte holdleder Linda Svenstrup Munk på linda.svenstrup.munk@gmail.com. Mobil 22 96 68 98.

Pris: 1.650 kr. derudover må der
påregnes udgift til opvisningsdragt
Opstart: Uge 35, tirsdag d. 29/8 2023
Lokation: Tølløse Hallen

Er holdet noget for dig?